Hírek

Új együttműködési forma a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EU-LAC Nemzetközi Alapítvány között

Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete és Paola Amadei, a hamburgi székhelyű EU-LAC Nemzetközi Alapítvány ügyvezető igazgatója szeptember 12-én a német fővárosban együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Alapítvány között.
Tovább

Berlinben kapnak lehetőséget a közép-kelet-európai startupok

A júniusi nyitó rendezvényt követően, októberben kezdetét veszi a Startup Campus Berlin Program. A kezdeményezés célja a berlini startup ökoszisztéma bemutatása a közép-kelet-európai startupoknak. A német főváros széleskörű mentorhálózatot, coworking tereket, valamint jelentős állami és privát kockázati tőkét biztosít az innovatív vállalkozások számára.
Tovább

Az előttünk álló időszak legfontosabb feladata Európa biztonságának helyreállítása

Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló táviratot küldött Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek a barcelonai merénylet kapcsán - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Tovább

A magyar V4 elnökség a párbeszédre kíván építeni

2017. július 1. és 2018. június 30. között kerül sor Magyarország ötödik elnökségére a Visegrádi Csoportban. A Berlini Magyar Nagykövetségen július 10-én ebből az alkalomból tartott rendezvényen, a német politika és gazdaság képviselői előtt beszédet mondott az elnökséget átadó Lengyelország nagykövete, Andrzej Przyłębski, valamint Dr. Györkös Péter, Magyarország nagykövete.
Tovább

Dr. Györkös Péter: (Félig) személyes búcsúm Helmut Kohl kancellártól

Holnap temetik azt az embert, aki külföldi politikusként – sokáig ismeretlenül - a legnagyobb befolyást gyakorolta életemre és szakmai pályafutásomra, és akit különleges kapcsolat fűzött hazámhoz és Közép-Európához. A sors sajátos fordulata, hogy a kancellár úr temetésének napján nagykövetként Magyarországot képviselem a Németországi Szövetségi Köztársaságban.
Tovább