Hírek

Nagyköveti levél a Deutschlandfunk főszerkesztőjének

Dr. Györkös Péter nagykövet levelet küldött ma a Deutschlandfunk közszolgálati rádiócsatorna főszerkesztőjének a csatorna által közölt tudósítás miatt, melyben a magyar hatóságok felelősségét firtatják a 71 menekült tragikus halálát okozó 2015-ös eset kapcsán. A levelet, valamint az annak mellékleteként megküldött magyar álláspontot itt olvashatják.
Tovább

Nagyköveti levél a német külügyminisztérium szóvivőjének

A tegnapi nap folyamán Martin Schäfer, a Németországi Szövetségi Külügyi Hivatal szóvivője nyilatkozott a külföldről támogatott civil szervezetekről szóló magyar törvény kapcsán. Dr. Györkös Péter nagykövet válaszlevelét alább olvashatják teljes tartalmában.
Tovább

Fotópályázat: A Duna egy napja

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Duna Régió Stratégia országaiban.
Tovább

„Mások szemével”

Magyarország továbbra is a német híradások egyik „népszerű” témája. A publikációk mennyisége azonban nagyon sok esetben fordított arányban áll azok tényszerűségével. Talán eljött az idő a "Magyarországról vagy rosszat, vagy semmit" gyakorlat meghaladására. Dr. Györkös Péter nagykövet írása.
Tovább

A külképviseleteken is igényelhető az elektronikus személyi igazolvány

2016. január 1-jétől magyar állampolgárok részére új típusú, elektronikus magyar személyi igazolvány kerül kiállításra. A bevezetésre került állandó személyazonosító igazolvány amellett, hogy vizuálisan tartalmazza a jelenlegi személyazonosító igazolvány adattartalmát, elektronikus tároló elemmel rendelkezik. 2017 májusától lehetőség nyílt arra, hogy az igazolvány iránti kérelmet a külképviseleteken nyújtsák be. Ennek szabályairól adunk tájékoztatást jelen cikkünkben.
Tovább