Hírek

Magyarország lesz a berlini Zöld Hét partnerországa

Immár második alkalommal lesz Magyarország a Nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) - a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására - kizárólagos partnerországa Berlinben. A kiállítás és vásár 2017. január 20-29. között kerül megrendezésre. A 10.2-es számú pavilonban "Hagyományos, sokszínű, természetes: Magyarosrszág" jelszóval számos régi és új kiállító mutatkozik be a nagyközönségnek.
Tovább

A KKM óvatosságot kér a Németországba utazóktól

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt tanácsolja a Németországba készülő magyar utazóknak, hogy főleg a nagyvárosok forgalmas helyein, karácsonyi vásárain, tömegrendezvényeken, turisták által látogatott fontosabb közterületeken a szokottnál is nagyobb óvatosságot, körültekintést tanúsítsanak.
Tovább

Berlini merénylet - Orbán Viktor levelet írt Angela Merkelnek

Levélben fejezte ki megdöbbenését és együttérzését a berlini merénylet kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárnak - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Tovább

A kisebbségek védelme jelentős feladat

2016. december 12-én az Európa keleti részén valaha élt és most élő német kisebbségekről szóló rendezvényre került sor nagykövetségünkön.
Tovább

Ismét sikeresen lezajlott a "Magyar Szüret"

A berlini közönség "Magyar Szüret" néven ismeri már Magyarország berlini nagykövetségének őszi rendezvényét, melynek keretében számos magyar bortermelő és élelmiszerpiaci szereplő mutatkozhat be. 2016 novemberében ismét sikerrel zajlott a rendezvény. Itt került bejelntésre az is, hogy 2017 januárjában Magyarország lesz a Nemzetközi Zöld Hét hivatalos partnerországa.
Tovább